2010-04-30

Vad trevligt

Kan det vara så att eftersom det är valborg så är alla idioter ute och super skallen i bitar så vågar de vettiga som sitter hemma komma ut på internet och skriva lite? ;)

De vanliga kommentarerna som "vill du knull?", "du är söt", "vill du bli min fru?", "hej" etc syns inte av. Däremot har det varit flera stycken som är jättetrevliga som man faktiskt kan föra en konversation med. Helt fascinerande!

Nu har jag klämt idag klämt tre gånger så mycket kaffe jämfört med en vanlig dag, och fortfarande har jag huvudvärk. Alltså beror det inte på koffeinabstinens. Får hoppas huvudvärken är över imorgon, annars får jag väl ta ett par tabletter för det. :)

Valborg

Det tar emot att skriva ett nytt blogginlägg, då försvinner ju snabbare inläggen med mina fina bilder. :)

Men dagen idag har varit lugn, det har regnat och jag har mest suttit inne och tittat. Så har jag även lite huvudvärk, så jag känner mig inte särskilt motiverad att göra saker heller.
Det är trots allt valborg, så istället för den planerade lite tråkigare kvällsmaten så blir det kamben. Hos Lisa är det alltid populärt. Funderar även på att öppna en flaska vin, men vet inte om mitt huvud skulle tycka om det. Slutar väl med att jag försöker med ett glas trots allt. *le*

Båstad Fashion Show - 2010

Vilken underbar dag det var igår.
Först när jag kom till Båstad fick jag sitta och vänta en stund och småprata innan det blev avfärd till att få håret stylat. Det är inte ofta som jag har lockar, läs praktiskt taget aldrig. *le* Så det var lite speciellt och jättekul. Därefter blev det lite paus igen innan det var dags för sminkningen, som blev lika bra som alltid när Sabina gör det.
Närbild på detta finns i gårdagens inlägg.

Sedan så satt jag mig på Madisons och väntade, det blev ett litet glas champagne för att fira att vi så klart skulle ha jättekul. Sedan började det vanliga problemet med hur vi ska gå! Alltid lika kul och alltid blir slutrundan bestämd i sista sekund, men bra blev det.
Det var en liten speciellt upplevelse här att det var en person som trodde att jag tillhörde hjälpredorna som var från Apelrydsskolen i Båstad, inte ser jag väl ut som en äldre tonåringen? Det kan jag aldrig tänka mig. :)

Själva modevisningen gick jättebra, och det var superkul och jag vill så klart göra om det fler gånger.
Jag gick för Invit tillsammans med Sandra, Lotta och Tina, samma butik som ifjol. I år var det 150 besökare, något färre än ifjol tyvärr. Men fortfarande så pass många att man blir lite nervös och man nästan blir bländad av kamerablixtarna. Lite ersättning fick vi som modeller också, överraskande nog. Betyder det att jag kan skriva "professionell modell" på min CV? Tihi

Så klart kommer det lite obligatoriska foton. De är tagna med min kamera, och de flesta under urusla ljusförhållanden i källaren så de är suddiga. Men jag visar hellre upp dåliga foton än inga alls. Får jag tag i bättre foton så kommer jag även visa upp dem.

Här står jag innan modevisningen innen på Madison, trappan i bakgrunden går ner till källaren där vi alla höll till under modevisningen

Första ombytet, från vänster är det Sandra, Lotta, jag och Tina.

Andra ombytet. Kass kvalité, men inte mycket att göra åt det.

Tredje och sista ombytet. Det var lite överraskande att Invit hade en sådan klänning som jag har på mig, men den var så snygg så jag var bara tvungen att använda den. Det var helt klart lyckat!

2010-04-29

Snygging Lisa

Åh vad kul jag haft det! Helt otroligt underbart har det varit. Jag vill gå på modevisning fler gånger.

Jag orkar verkligen inte skriva mer nu, utan jag ska bara tvätta av ansiktet och leta upp klämmorna i håret innan jag kastar mig i säng.
Men jag lägger iaf upp ett foto på mig efter att håret och ansiktet blivit fixat.

Då är det dags för modevisning igen

Jag fick visst ett trevligt spontanbesök nu på förmiddagen, som blev en lång promenad i skogen. Det var bara trevligt.
Då fick jag också löst problemet med vad jag skulle göra på förmiddagen, såg fram emot några tråkiga timmar. *le*

Snart är det dags! Har fått tid då håret ska fixas, har en lite flytande uppfattning när jag ska sminkas och sedan ikväll blir det modevisning. Kommer bli så underbart kul! :)

Får berätta hur det gått när jag kommit hem ikväll, om jag orkar. Annars får det bli imorgon. Blir så klart en rätt lång dag och jag måste komma ihåg att köpa på mig lite cola, så jag inte dör av koffeinabstinens ikväll.

Järnvägsövergången stängd igen

Åh vad frustrerande!
Igår när jag körde till och från Båstad respektive Malmö så noterade jag att det stod en ny informationsskylt vid järnvägsövergången. Uppenbarligen ska övergången stängas av igen. Från och med idag till och med 19:e maj om jag såg rätt, men blev nu lite tveksam, var kanske till och med till juni.
Varför förstår jag inte alls, övergången ser helt färdig ut. Vägen asfalterad, bommarna på plats och det ser ut så som man kan förvänta sig att en järnvägsövergång ska se ut. Finns ingen information någonstans, varken på kommunens eller trafikverkets hemsida.

Det är nog redan över 20 bilar som jag sett få backa och vända på grund av det.

Nåväl. Jag får väl köra lite omvägar när jag ska till Båstad idag. Dags för modevisning ju! Ser verkligen fram emot det. :)

2010-04-28

En full dag

Nu är jag hemma efter en lång dag. Skönt som bara den.

Jag var i Båstad med en marginell på tre timmar, mer tid än så fick det inte ta att prova och välja de tre ombyten jag ska ha på modevisningen imorgon. Det tog trekvart. :)
Plötsligt hade jag ett par timmar över då jag inte hade så mycket att göra, det ägnade jag åt att lugnt köra hem där jag satt och tittade i en timme.

Därefter bar det iväg till Malmö, på internutbildning i ITIL. Det var lite fascinerande, av tolv deltagare var jag ensam kvinna. Intressant var det och mat blev man bjuden på, vilket alltid är en fördel. Nästa tillfälle i den utbildningen blir om en vecka.

Skönt att ha kommit hem. Har ägnat sammanlagt fyra timmar åt att köra bil idag, det är uttröttande.

Snart ska det provas kläder

Då är det inte lång tid kvar tills dagens trevliga händelser. Det tråkigaste är att jag nog kommer ägna närmare fyra timmar åt att köra bil, men det är det värt. Resten kommer vara trevligt.

Morgonen har jag bara använt till att ta det lugnt, och ska snart fixa lite tidig lunch så jag kommer iväg i god tid.
Skönt att det ska vara rätt varmt idag, och ännu varmare imorgon. Jag tycker om värme. :)

2010-04-27

EQ

Jag gjorde precis ett test för att mäta EQ - emotionell intelligens. Jag har gjort sådant test för 5-10 år sedan, då fick jag 122. Denna gången blev det lite bättre, fick hela 132. Överraskande och positivt. :)

Denna frustrerande reklam

Är det konstigt att folk piratkopierar filmer och serier när det är reklam hela tiden? Sitter och tittar på mitt avsnitt av NCIS som egentligen är 40-45 minuter långt, men som blir en timme långt på grund av en massa reklamavbrott. Man blir ju knäpp och irriterad.

Nåväl, nu är det en timmes paus innan nästa avsnitt börjar.

Det känns även som om hjärnan äntligen börjar klarna ordentligt efter maginfluensan, så imorgon förmiddag ska jag nog kasta ett öga på uppsatsen. Kolla genom det jag skrivit, finns en del som jag vet jag bör skriva om, och en annan del som ska fyllas på lite. Sedan ska den delen in för att godkännas innan jag börjar på resten av uppsatsen.
Men det blir inte mer än en snabb titt imorgon, sedan är jag upptagen precis hela dagen. På torsdag är det ju modevisning i Båstad där jag ska vara modell, så imorgon ska kläder provas. Sen på kvällen är det internutbildning, så där väldigt passande inplanerat.

Dålig timing

Nej, vad synd.
Blev precis bjuden på någon sådan försäljningsträff för någon hemma-spa-aktigt. Troligen inget jag skulle köpa, men kul att titta och vara med typ. Men det skulle vara imorgon och då kan jag absolut inte. Väldigt synd med timingen, annars hade det vart kul.

Nu ska jag försöka roa mig idag, vilket inte ska vara så svårt. Är ju tisdag med sina två avsnitt av NCIS. *le* Sedan är jag rätt upptagen fram till helgen, och åtminstone delar av helgen också. Ska under tiden lägga lite fokus på uppsatsen som nu ska skrivas färdigt, så det händer lite på den punkten. Slipper jag känna mig helt uttråkad också.

Godkänd igen!

Har nu på morgonen och förmiddagen besvarat andra frågan på hemtentan, men det märktes att hjärnan inte riktigt vaknat efter maginfluensan, dessutom kände jag mig stressad. Lyckligtvis hann jag besvara första frågan innan jag blev sjuk så den var jag nöjd med.
Glad blev jag när jag märkte att det trots allt räckte till godkänt. Fick inga poäng utskrivna denna gången så jag vet inte hur stor min marginal var.

Nu har jag precis duschat och ska fixa mig lite lunch, det är välbehövligt. Under tiden så är jag så jättesnäll och lägger ut ett foto på en osminkad Lisa. ;)

2010-04-26

Slut på kvällen

Cognac är gott, men ibland häller jag upp för mycket. Det är inte alls gott att tvinga i sig det, så då får jag ibland hälla ut sista skvätten, som idag.

Nu är jag slö, så det blir snart sängen för min del. Under tiden kan ni alla andra få se ett foto på mig i bilen innan jag körde iväg imorse. :)

Nu ska det bli lugnt ett par timmar

Det blev spontant en full dag idag. Det jag skulle fixat imorgon blev lite halvt i panik framskjutit till idag, och nu är jag hemma. Trevligt att träffa mamma en stund, och synd att jag inte hann träffa pappa.

Det innebär att min plan att skriva klart hemtentan idag förmodligen inte kommer fungera, men har förmiddagen på mig imorgon också.

Nu ska jag slappna av med en cognac. Det tar på hjärnan att sätta sig in i källkoden till en applikation jag skrev för elva år sedan, för att sedan uppdatera och ändra vissa delar efter önskemål.

2010-04-25

Tittat på film

För första gången på hur lång tid som helst har jag sett en hel film, helt otroligt. Jag försökte se Die Hard 4.0 på TV igår, men eftersom det var nyheter mitt i så blev jag trött och lade mig för att sova istället. Nu kollade jag på en annan film istället och lyckades se hela filmen. Fast den var inte så jättebra, men det gör inte så mycket.

Hemtentan går bra, skrev två sidor på en timme så jag är halvvägs. Nu funderar jag mer över hur jag ska lägga upp svaret på andra frågan och skriver det imorgon.
Skulle egentligen till Anders imorgon för att få bilen fixad, men han blev upptagen så det tar vi i helgen istället. Så får jag också mer tid på mig imorgon att svara på andra uppgiften, det ska inte heller behöva ta så mycket tid.

Nu njuter jag av ett glas brandy, och snart hägrar sängen igen.

Fira friskhet med grillat

Det har varit överraskande vackert väder idag. Varm, solsken och inte för mycket sol. Då vet nog alla som följer min blogg vad en Lisa göra då. Jo, hon grillar så klart! :)
Ett utmärk sätt att fira att man är frisk på. Gott var det också. Jag kommer inte ha tid för att grilla på några dagar så jag grillade lite extra nu så jag kan njuta av smaken av grillat även om jag sitter inne och tråkar. *le glatt*

Nu känner jag mig riktigt bra, och har fått ihop en hel halv sida på hemtentan. Då har jag bara sju gånger så mycket kvar. Men det kommer säkert gå fint.

Jag mår bra!

Igår kväll satt jag här vid datorn och var hemskt sugen på lite mat, speciellt vitlöksbröd. Efter en timme hade jag övertygat mig själv om att fixa ett vitlöksbröd. Det var fel beslut, fick sitta försiktigt i ett par timmar tills magen lugnat ned sig igen.

Men det var då, nu är det ny dag och jag känner mig bra! Givetvis känns det lite här och där i kroppen fortfarande, men jag kan röra på mig, jag kan koncentrera mig och magen börjar inte bubbla bara för att jag dricker lite morgonkaffe. Tjoho!

Nu på morgonen duschade jag, vilket var skönt och för första gången lyckades jag skära mig när jag rakade benen. Det var inte lika skönt, men överkomligt. Närmaste timmen ska ägnas åt att läsa lite nyheter och så, sedan är det skrivande som gäller.

2010-04-24

Lilla jag lever fortfarande

Till och med när jag är sjuk är jag söt. :D
Fast inte idag, har inte ens orkat epilerat ansiktet så det ser hemskt ut. Det positiva i det är att jag verkligen ser hur mycket skillnad det gjort på ansiktsbehåringen. Det gör mig glad.

Igår fick jag sammanlagt i mig en halv måltid, idag blev det sammanlagt hela en hel måltid. Och även om magen varit orolig så har jag sluppit springa på toaletten. Men feber har jag nog, för jag svettas en hel del, trots att det inte är så varmt.

Det är fördelen när jag är sjuk, det är sällan värre än så här. Jobbigt är det, men det kunde varit så mycket värre.

Imorgon förväntar jag mig att vara pigg nog att kunna koncentrera mig så mycket att jag kan diskutera begreppen "arbete" och "maskulinitet" på fyra A4. :)

Fick i mig mat!

Åh, fick i mig nästan en hel måltid lunch innan magen började protestera, det känns bra. Då går det åt rätt håll. Men det är fortfarande så att jag mår bra nog för att bli rastlös, men dåligt nog för att inte kunna koncentrera mig så mycket. Så min hemtenta blir nog lidande idag. Men det bör inte vara något problem att göra den på två dagar.

Så jag försöker roa mig med sådant som är lite lugnt med inte så intellektuellt krävande, och då finns det inte mycket att välja mellan. Men gör så gott jag kan. Hade det bara varit lite varmare hade jag kunnat sitta ute i alla fall.
Oavsett vart jag är så följer min panik-spann med mig. :)

Här är ett foto från igår när jag låg på soffan och bara tyckte synd om mig själv. :)

Mår bättre

Idag mår jag bättre, i alla fall än så länge. Jag kallsvettas fortfarande, men magen verkar ha lugnat sig ordentligt.
Igår så satt eller stod jag upp sammanlagt max en timme, vågade knappt röra på mig. Ska försöka få i mig lite mat senare också, blev inte så mycket igår.

Så idag blir det till att ta det lugnt.

2010-04-23

Bläh

Det är äckligt när man står avklädd bredvid toaletten och väntar på att duschen ska bli varm, man får sitt första kräkanfall och hinner inte ens hänga sig över toaletten.
Tur jag ändå skulle duscha.

Fem timmar ägnade jag åt att ligga helt stilla framför TVn, varje lilla rörelse var obehaglig. Till slut bestämde jag mig för att duscha, det brukar göra så jag mår bättre. Och så illa gick det.

Men nu mår jag bättre, så jag ska nog lyckas få i mig lite frukost.

Börjar nog bli sjuk

Igårkväll hade jag lite ont i ögonen, det antog jag var lite irritation efter toningen. Men idag har jag inte bara ont i ögonen, utan även en klump i halsen, en rätt orolig mage och känner mig allmänt halvkass.
Hoppas verkligen inte att jag börjar bli sjuk.

Ska passa på att skriva på hemtentan innan det blir värre.

2010-04-22

Klackar

Nästa vecka är det modevisning i Båstad, och jag ska vara modell där igen. Det kommer bli jättekul!
Kom på idag att jag under vintern inte använt högre klackar än 7cm och på modevisningen blir det 10cm, så jag var tvungen att testa om jag fortfarande kan gå runt i så höga klackar. Ifall jag behöver träna lite extra nu innan eller så. Träna behöver jag visst inte, utan det var precis lika lätt som i höstas. Det var skönt och trevligt.

Jag ser väldigt mycket fram emot modevisningen!

Nyklippt

Det har varit en trevlig och bra dag idag. Först frisören som sagt, och det blev jag hemskt nöjd. Klippte lite på topparna och sedan en massa riktigt ljusa och smala slingor. Ser kanske inte helt perfekt ut på kortet nedan, men det togs hemma efter att vinden varit och lekt med det en stund. Ser nästan ut som ett troll. :)
Mat blec det på McDonalds, gott med skärpmat ibland. Om det inte blir så mycket. Sedan var det dags att jaga rätt på ett par sommarkjolar. Hittade faktiskt hela tre stycken jag var nöjd med, där den ena till och med var på rea.
Det fanns även ett gäng klänningar som bara såg så sköna och sommriga ut, men de får vänta till en annan gång.

Till frissan och lite shopping

Idag blir det en trevlig nästan heldag ute. Först ska jag till frisören, därefter får jag äta ut för då är det lunch. Efter det snabbt inom Mekonomen och beställa grejer till bilen och sedan fortsätta en runda på Väla och titta på kläder. Jag behöver verkligen ett par vår/sommarkjolar så jag fokuserar på det, men man vet aldrig vad man hittar för snyggt.
Hittar jag inget på Väla så lär jag gå en runda på Familia också på hemvägen, de har trots allt lite annat sortiment där.

Det kommer bli några trevliga timmar för min del.

Väl hemma så lägger jag ut före och efter foto på frisyren så klart. :)

2010-04-21

Charmig brorsdotter

Det har varit en trevlig dag igen, god middag och jag hade med mig lite mazariner som efterrätt. Alicia är hur charmig som helst, pratar hela tiden fast ingen förstår särskilt mycket. Leka med maten vill hon inte heller, istället lägger hon tillbaka spilld mat på tallriken. :)

Anders tog en liten tur med bilen och blev säker på vad det är som låter. Så nu ska jag köpa hjullagersatser för 1200kr så får han byta det sen.

Nu ska jag ta det lugnt, titta på datorn och äta lite pingviner innan jag lägger mig om en timme eller så.

Fixat tid till frisör

Jag har i en månads tid eller så tänkt att jag borde till en frisör och få håret toppat och slingat. Idag fick jag tummen ur och körde och fixade en tid. Imorgon ska håret fixas, det ska bli trevligt.

Passade även på att köpa lite mat, mest mjölk. Tänkte köpa med mig hem en pepparbiff till lunch, väl hemma ser jag att plockade på mig örtagårdsbiff. Det smakade visserligen bra, men inte alls i samma klass som pepparbiff.

Nu är det lugnt en stund, innan jag kör iväg på nästa runda.

Förresten, kommentarer om mina ögonbryn haglar fortfarande. Helt otroligt, allt från enkla frågor som "varför?" till rejäla utrop som "men herregud, som dina ögonbryn ser ut!".
Gissa vilken typ av kommentarer som är trevliga?

Vetenskapen säger att vi ljuger mer online

Angående det här eviga nätollande och nättrollande så såg jag precis ett intressant blogginlägg på en vetenskapsblogg om psykologi.
Tidigare har man kommit fram till att människor i större grad är benägen att ljuga över telefon än ansikte mot ansikte. Nu har man dessutom visat att människor även ljuger 50% oftare via mail än via papper-och-penna, och de ansåg dessutom att det var mer rättfärdigat!

Deras slutsats var att ju mer tekniskt distanserat man är från mottagaren desto mer benägen att ljuga är man, och att man också anser det vara rättfärdigat även om man är medveten om att mottagaren kommer upptäcka ens lögn.

Rakat benen

Snart sommar och dessutom modevisning om typ en vecka, då är det dags för att raka benen. För första gången sedan i höstas. Egentligen hade det varit kul att fotografera hur det såg ut innan, men det kom jag inte på förrän jag var nästan färdig.
Hade nog varit smart att trimma ned håret först, för det var väldigt långt. Nu är det en massa strån kvar som jag missat, de får jag ta nästa gång istället. Varmvattnet började ta slut så jag kunde inte fortsätta ändå.
Oavsett så är det mycket bättre nu.

Idag ska jag senare iväg till min ena bror en runda. Får jag träffa Alicia en stund och han får titta på min bil, passande eller hur? :)

2010-04-20

Snöblandat regn

Jag hade hoppats på ett riktigt ordentligt regnande, så jag kunde sitta på altanen insnurrad i en tjock filt och bara njuta. Men nu duggar bara lite lätt, och det kommer dessutom fler och fler stora snöflingor! Vad är detta?

Nåväl. Hemtentan ser riktigt enkel ut, så jag får ta i lite extra ifall kraven plötsligt är högre. Eller så kanske det är kuggfrågor? :)
Det är i alla fall, två uppgifter, som får ta max fyra sidor och vi har en vecka på oss. Det är dessutom uppenbart varifrån svaren bör plockas.
Kommer säkert gå bra. *le glatt*

Uppdatering:
Hmm..
Temperaturen hade visst sjunkit från tio grader till endast två grader. Då är det inte lockande att sitta ute längre. Tänka sig, för bara fem dagar sedan var det varmt nog för att ligga och sola i bikini.

Tvättat fönster

Nu på förmiddagen har jag varit hemskt duktig. Jag har nog inte tvättat mina fönster sedan jag blev ensamstående, vilket var knappt två och ett halvt åt sedan. Men idag gjorde jag det! Det är så klart oerhört mycket bättre, så det är skönt att få det gjort. Även om det är tråkigt och svalt ute.

När jag ändå var ute så passade jag på att plocka på mig lite blommor som växte här och var i rabatterna, som kan stå här inne och se fina ut. Hoppas de håller några dagar i alla fall.

Nu är det drygt tre timmar kvar tills hemtentan öppnas upp, det är spännande. Hoppas det går bra.

2010-04-19

Trista rosor

Det är lite trist att alla de stora fina rosa rosor jag köpte till mig själv för några dagar sedan redan hänger och trivs inte.
Tyvärr inte så mycket att göra åt det. Förutom att kanske köpa nya nästa gång jag handlar. *le* Eller för den delen plocka in några blå blommor från trädgården och ställa i en liten vas. Alltid trevligare att ha egna blommor.
Det kan jag göra imorgon, innan regnet börjar och hemtentan öppnas upp.

Funderar också på att lämna in första uppgiften för uppsatsen snart, då ska bara problembeskrivning och teoretisk referensram presenteras och det är praktiskt taget klart. Ska bara skriva lite om maktförhållanden och snygga till sista två meningarna i problembeskrivningen.
Gör jag det innan fredag så ligger jag två veckor före. :)

Uppdatering:
När jag tittar på vad andra föreslår för ämne för sina uppsatser så verkar min vara så där överambitiös och överseriös. Men det bryr jag mig inte om, hoppas bara läraren uppskattar den.

Newsmill

Sydsvenskan har jag slutat läsa online, jag får absolut ingen helhetsbild eller sammanhang där så jag har slutat läsa. Vilket är tråkigt, för då minskar andelen lokala nyheter rätt mycket.

Nu blir jag irriterad på newsmill också. Eller mer irriterad, har från och till stört mig på den dåliga kvalitén på många artiklar, och speciellt på alla troll bland kommentatorerna.
Men nu har det tillkommit en ny sak, som verkligen irriterar mig. Artiklar som består av en ingress följt av "Läs mer på den här och den här bloggen". Men vad sjutton! Ska newsmill fungera som något länkarkiv åt besökskåta bloggare så kan jag lika gärna sluta läsa där också.
Redan nu så vägrar jag av princip gå vidare och läsa de länkade blogginläggen.

Kallt, men soligt

Lite pinsamt, skulle kopiera bilderna från kameran till datorn. Men för snabb som jag var så blev bara två kopierade innan jag råkade radera alla på kameran. Menmen, det ena kortet var ändå rätt ok, fast jag hade hoppats få med något foto i halvfigur.

Logopeden gick rätt bra igen, kom hem med lite nya avslappningsövningar. Trevlig att få reda på att de flesta har problem med samma ljud som har jag har problem. Slipper jag känna mig kass. :)

Nu är det visserligen solsken ute, men inte mer än åtta grader i skuggan. Då är det knappt ens varmt nog att sitta i solen, även om det faktiskt är vindstilla. Men ska nog ge mig ut ändå, bara för sakens skull.

Fick för övrigt svar på en förfrågan idag så då känner jag att jag kan fortsätta med uppsatsen. Har till den 1:a Juni på mig att få ihop 20 sidor, det lär inte bli något problem.

Mer logoped

Idag ska jag till logopeden igen, kul. Undrar vad det blir för någon ny övning idag. Därefter ska jag nog ägna en stund åt att sitta på altanen och läsa, det ska trots alt bli sol, även om det inte ska bli så jättevarmt. Får ta det lite lugnt idag, för imorgon kommer hemtentan för denna delkurs delas ut.

Kanske till och med rensar rabatten på framsidan, det är på tiden. Den är inte ens så stor så egentligen finns det ingen anledning till att låta bli. :)

2010-04-18

Trevlig dag

Det har varit en trevlig dag än så länge. Tre olika loppis besöktes, och jag köpte lite smått. En rejäl vas, några tomtar och alfer i miniformat att ha till jul och något litet prydnadsföremål. Inte så mycket, men man får faktiskt vara kräsen.
Min lunch uppskattades verkligen. Kycklingbröstfilé marinerade i vitpeppar, basilika och chilliepulver serverades med klyftpotatis och sås. Hemskt gott blev det och det blev till och med lite över till mig ikväll.

Efter att ha läst lite på Trollhares blogg så ska jag nu ta mig något starkt att lugna mig med. Att det finns så trångsynta människor, det är helt otroligt.

Ska också fixa foto på mina små tomtar och alfer som jag lägger in i det här blogginlägget lite senare.
Tji fick alla ni som följer bloggen via rss-läsare. :D

Uppdatering:
Här kommer fotot.
Tomtar främst, alfer i mitten och min prydnadssak längst bak.

Snart loppis

Idag blir en trevlig dag.
Om lite mer än två timmar så kommer mina föräldrar hit så ska vi gå på loppis och titta. Jag ska speciellt titta efter lite trevliga vaser och givetvis böcker. Jag insåg när jag köpte de rosa rosorna att jag inte har någon större vas, så jag fick använda en vattenkaraff till dem. Böcker är alltid intressant, så är det bara.

Efter loppisen så är det senare dags för att bjuda på lunch. Det kommer säkert bli jättebra, blev lite inspirerad häromdagen så det blir något jag själv inte ätit på rätt lång tid.

Två timmar tills de ska komma förresten, det insåg jag precis. Innan var jag säker på att det var typ en timme kvar så jag har småstressat för att säkert bli klar. Helt i onödan, så typiskt. :)

2010-04-17

Flygförbud skapar problem

Ett tidigare blogginlägg får nu väldigt många besök, det inlägget kommer överst om man googlar efter vulkanen på Island på olika sätt. Så jag lade dit några länkar som är intressanta, får vara lite schysst så folk hittar vad de förväntar sig. *le*
Det finns för övrigt riktigt vackra bilder på ång/ask-plymen på kvällstid med en massa blixtar.

Flygförbudet ställer visst till en hel del problem. Jag lider verkligen med de som inte kommer hem från sina resor och de som inte kommer iväg på sina planerade resor.
Men det är inte enbart dessa som påverkas, utan även en hel del företag påverkas av flygförbudet. Och ärligt talat, i de flesta fallen har jag svårt att tycka synd om dem. Baserar man sin organisation och produktion på just-in-time och lean production så får man minsann skylla sig själv! De får lära sig att planera lite längre än tills nästa kvartalsrapport.

(AB)

Monstrous Regiment

För väldigt många år sedan köpte jag den trevliga och roliga boken "Monstrous Regiment" av Terry Pratchett. Sedan försvann den, jag har letat efter den flera gånger för jag ville läsa den igen och i torsdags hittade jag den hos min bror. :)

Nu har jag läst boken igen, och under rådande omständigheter så blir den bara roligare. Extremt rolig är den, alla klär sig ut till det motsatta könet.
Sju kvinnor klär ut sig till män för att går med i armén av olika anledningar. När de ska lura sig in i ett fort som tvätterskor så tycker det löjtnant att han ska göra det för han spelade kvinna på teater i sin ungdom. Så istället för att dessa män som egentligen är kvinnor klär ut sig till tvätterskor så gör den här löjtnanten det, som är man från början.
Sedan visar det sig till och med att en tredjedel av officerarna i hela armén egentligen är kvinnor!

Det låter förvirrande här, men kul är det att läsa. Allt är ju menat att vara så där lagom överdrivet och roande.
Nu kan jag övergå till att fortsätta läsa min andra bok, som jag avbröt för att få läsa den här boken. :)

Lördagmorgon, typ

Så var det till och med lördag. Tänka sig, det blev helg denna veckan också. :) Idag gör jag inte mycket mer än att springa mellan soffan där nere där jag läser min bok och datorn här uppe där jag kollar vulkanen på Island. Nu när det är vackert väder på Island så är det riktigt spektakulärt, här och här.

Snart är det däremot dags för mat, goda spareribs ska jag göra. Det ska jag leva på hela dagen. För övrigt saknar jag verkligen att ha en stor frys, jag måste verkligen fundera och prioritera det jag köper hem som ska in i frysen. Men det blir det ordning på i framtiden, när jag fixar skjutdörrar i hallen och vettig kläd- och skoförvaring så kan jag även trycka in en extra frys där. Så syns den inte och är lätt att komma åt.
Då kan jag till och med köpa hem ett par lådor glass!!

2010-04-16

Vackra blommor

Min frys var nästan tom imorse, det enda som fanns kvar var lite köttfärs och lite pålägg. Då måste jag ju handla mer mat, speciellt med tanke på att mina föräldrar ska bjudas på lunch på söndag.
Så handlat mat har jag gjort, inget speciellt med det. Förutom att jag såg en bukett hemskt vackra rosa rosor jag bara blev tvungen att köpa.
Köper ingen annan blommor till mig, så får jag göra det själv. :)

Den amaryllis som blommor blev jag också tvungen att fotografera, den andra som blommar snar har två blomstjälkar så den kommer bli ännu vackrare.

Hår och Island

Det är obehagligt och lite äckligt att gräva, men ibland måste man. Hade en punkt på undersidan av hakan som varit irriterad ett tag, nu fick jag ut ett inåtväxande hårstrå som var 2cm långt, äckligt. Men skönt att ha fått bort det, kanske gör det mindre ont att epilera under hakan nu.

Det kan nog inte ha undgått någon att vulkanen på Island har stört ut flygtrafiken i norra Europa. Jag hittade en intressant sida som visar de flesta (tror jag) flygplan över Europa. Då blir det extra tydligt hur mycket som påverkas av den vulkanen.
Faktiskt så är det fortfarande rätt spännande, mest för att ingen blivit skadad på grund av utbrottet ännu. Förutom potentiellt alla djur som bönderna blev tvungna att lämna kvar när de evakuerades.

2010-04-15

Snart säng

Det blev en rätt sen kväll. Men det har varit trevligt. Blev bjuden på grillade kycklinglår som var goda, och försökte hjälpa till lite med internet. Maten gick bra, internet gick tyvärr mindre bra. Nåväl.
Trevligt har det i alla fall varit, och snart ska jag njuta av min sköna säng.

Soligt väder idag också

Vilket väder!
Hela 13 grader varmt i skuggen, ett strålande solsken och praktiskt taget vindstilla. Det fanns inget annat alternativ än att lägga sig i solen.
Eftersom det ska bli sämre väder några dagar nu så passade jag på att grilla till lunch, kan ju dröja ett tag tills nästa möjlighet till grillat.
Jag skulle egentligen till min ena bror ikväll, men det ställdes tyvärr in på grund av sjukdom. Så då får jag ju ta mig till en annan istället.

Lite väl trött imorse

Jag var rätt trött imorse. Jag hade tänkt duscha tidigt på morgonen, men jag var för snabb med att kleta på mig min gel och då måste jag vänta 3 - 4 timmar innan jag kan duscha. Nåväl, får sitta här i morgonrock tills klockan börjar närma sig tio innan jag får duschat då. :)

Kan klart ägna tiden åt att ligga och läsa, det är alltid trevligt. Allt intressant online är redan kollat, så jag kan inte direkt fortsätta med det. Alltså blir det att läsa.

Ännu mer tidig morgon

Titta, jag är vaken!
Nu börjar det bli så där fånigt tidigt, vaknade redan strax efter sex i morse. Tur jag lägger mig i tid så jag får lite sömn. Idag hoppas jag på fint väder igen, har trots allt en bok kvar att läsa. Ska även till Anders och Alicia en runda, säga hej och vara trevlig.
Annars är det inget speciellt med denna dagen. Det är visserligen sista fina dagen på ett tag, så den ska så klart tas till vara så mycket som möjligt.

2010-04-14

Lite slö är jag

Nu har det blivit lite för svalt och molnigt för att sitta ute och läsa, i alla fall utan att klä på sig ännu mer. Skönt har det varit, trots att det var en del moln också.

Snart ska jag nog lägga mig i soffan och läsa, inte mycket kvar av boken. Sedan är det vara att påbörja nästa i serien. Får göra lite avbrott för mat och NCIS så klart.

Annars är jag mest lite halvslö på grund av värmen och solen, det går nog över senare när jag vant mig lite mer vid det. Ska nog inte ta så lång tid.

Lite mer vulkan på Island

Jag har visst vaknat till en spännande och skrämmande dag, vad gäller den där isländska vulkanen jag nämnt tidigare. Den slutade helt ha utbrott för ett par dagar sedan. Då befann sig utbrottet mellan två glaciärer, myrdalsjökull och eyjafjallajökull och många har varit oroliga att utbrottet skulle flytta till under den senare glaciären, och det kanske det har gjort nu.
Inatt inträffade 50+ jordbävningar på nästan samma ställe på den södra sidan av glaciären. Då blir vulkanen kanske skrämmande istället för spännande för nu kommer människor faktiskt drabbas av den istället för att det blir en kul turistattraktion.

Nåväl, inget säkert ännu så får se hur det blir. Under tiden ska jag säkert läsa min bok, har jag väl börjat läsa går det inte att sluta förrän boken är slut.

2010-04-13

Men titta, besök idag igen

Inget foto på mig på säkert ett par dagar, då är det dags för det igen. :)
Typ minimal sminkning, och det ser ändå bra ut. Det är skönt att inte behöva ta i för att det ska se någerlunda ok ut.

Idag har varit en trevlig dag, fick lite spontant fika-besök och det är alltid uppskattat, så det blev några timmars trevligt skitsnack.
Hon hade med sig ballerina med apelsinsmak, och jag såg att det är massa kalorier i vardera kaka, nästan halva dagsbehovet av kalorier på bara en fika, skrämmande. Men gott var det, så det gör inget. :)

Annars så har jag suttit och läst, först ute och sedan när molnen blev stora och det började bli svalt ute så satt jag inne istället.
Snart är det dags för kvällsmat och NCIS.

Lite träningsvärk

Jag tyckte inte det var så förfärligt jobbigt att såga upp virke att elda igår, men min kropp håller inte riktigt med. Har lite träningsvärk i ryggen, speciellt skulderbladen. Det är lite pinsamt att muskelstyrkan minskar, men det är inte mycket jag kan göra åt det.

Idag vaknade jag till att det var frost ute, men nu är det nog lite varmare, så det blir till att gå ut och vara lite nyttig. Men inte än, väntar tills det faktiskt är rätt varmt ute.
Under tiden får jag sitta vid datorn och pilla med saker.

2010-04-12

Förvandlar mjölk till vin

Min sista mjölk gick åt till att göra sås, minimjölk är kanske inte det bästa i en god sås, men det är bättre än vatten. Eftersom mjölken tog slut så blev jag tvungen att dricka vin till maten, och tar nu ett glas efter maten också.
Kanske ska vänta med att köpa mer mjölk i några dagar, så blir det mer mumsigt vin för mig. :)

Det märks på fler sätt att det börjar gå mot varmare årstider. Nu är det så där riktigt varmt på ovanvåningen så man sitter och småsvettas hela tiden. Det är rätt äckligt egentligen. Får nog börja ha fönster öppet här, men inte idag, nu är det för kallt ute.

Växer i trädgården gör det också, jag har inte mycket rabatter, men så här ser det redan ut i den största.

Till och med vitsipporna tittar fram nu, bättre sent än aldrig. Jag plockade en lite klump vitsippor för två år sedan som jag planterade där i den hörnan, hoppas på att det täcker hela den fyrkanten som finns där. Trots bristen på sol.

Blommande blommor

Nu är klyftpotatisen inne i ugnen så snart blir det karré, klyftpotatis och sås. Gott med riktig mat.

Jag måste förresten bara så där skryta om mina krukväxter igen. Tidigare hade jag praktiskt taget bara kaktusar och någon enstaka döende krukväxt, jag glömde alltid att vattna dem. Nu försöker jag sköta mina växter desto bättre, för jag tycker egentligen om dem och vill gärna ha grönt lite här och där. Och nu blommar mina två amaryllis igen. Det var inte länge sedan de blommande alls och nu kommer det en blomma på den ena och två på den andra.

Rabatterna växer också så det knakar, nästa steg imorgon blir nog att rensa de rabatter som är kvar.
Ingen som vill skänka lite plattor till mig som jag kan lägga runt rabatterna så det blir snyggt? :)

Sågar

Trevligt väder idag, sol, rätt varmt och ingen vind. Så jag står ute och fixar lite, idag sågar jag brännbart skräpvirke i lagom delar så jag kan använda det i kaminen sen. Men just nu är det paus, vitlöksbrödet är i ugnen och snart är det lunch.
Sedan är det ut att såga en stund till, en timme eller två. Efter det är det nog som varmast om det inte hinner bli molnigt så planen är att lägga mig i solen med en bra bok och sola då.

2010-04-11

Mycket trevlig dag

Det har varit en trevlig dag. Först brunch som följdes att att njuta en del av solen och en massa trevliga diskussioner. Väl hemma så dök snart Anders och Alicia upp och det var också trevligt. Lite fika och middag blev det även då. Och en massa springande i trädgården så klart.

Här har Alicia fått för sig att hon ska leda runt mig och visa min damm för mig. :)

Noterade en kul sak, nu när jag blivit ensam och satt mig vid datorn. En krukväxt som jag inte trodde blommar gör visst det trots allt, nu för andra gången.
Så här ser det ut när den börjar blomma.
Växten intill har blommat i säkert snart ett år, så ser det ut.
Jag har aldrig sett en sådan växt blomma tidigare, så det är rätt kul och spännande.

Rätt upptagen söndag

Idag blir en trevlig och bra dag. Inte bara att det är hur vackert väder som helst, utan jag ska vara social också!

Först ska jag iväg på brunch, vilket kommer bli mycket trevligt. Efter det, någon gång i eftermiddag, så kommer Anders och Alicia på besök, det kommer också bli mycket trevligt.

Hoppas de här fina varma dagarna håller i sig lite nu, det hade inte skadat alls.

2010-04-10

Gammal?

Jag kände mig lite gammal när jag gjorde högskoleprovet, det var en rätt ovan känsla. *le*
Först att jag var en av de få som inte var i gymnasieåldern som gjorde provet, vilket var mycket tydligt. Utan att jag nu också kunde de flesta orden på ORD-provet, och använder dem själv ibland. Jag minns de förra gångerna jag gjorde högskoleprovet, de svenska orden var helt oförståeliga, hade knappt hört talas om dem och använde dem praktiskt taget aldrig. Men nu? Nu kände jag igen de flesta, använder en stor del åtminstone ibland och fick nästan alla rätt där.
Då är man gammal. :)

Kan trösta mig med att åldern ger bättre resultat.

Rättat högskoleprovet

Studera.nu var visst lite överbelastad i en 20 minuter, men nu har jag rättat mina svar. 106 rätt av 122 möjliga, alltså 16 fel. Antalet fel är jag nöjd med, men det är pinsamt att jag hade tre fel på matte och fyra fel på diagram, där har jag tidigare fått mycket bättre.
Men bra ändå.

Vad det gör för normerat poäng får jag inte reda på förrän om fyra veckor. Men jag kan ju jämföra med de senaste tre proven, och då får jag rätt tydligt 1.9, och det är jag helnöjd med!

Min tidigare resultat - som nu gått ut - är 1.3, 1.7 och 1.7.

Nu kan jag känna mig rätt säker på att komma in på alla min kurser jag är intresserad av. :)

Klar med högskoleprovet

Nu är jag klar med högskoleprovet och är hemma igen. Fy sjutton vad tråkigt det är! Det var det fler som tyckte, för varje prov som gick så blev det bara fler och fler tydliga suckar i rummet.
På lunchen gick jag till en kass pizzeria, fick inte ens sallad på min kebabtallrik! Hur kasst är inte det? Klaga gjorde jag inte eftersom jag inte hade så gott om tid. När jag skulle betala så var det en annan som hade tid och klagade på att hon inte fått sås på sin kebabtallrik.

Nu klockan 17 så ska svaren publiceras så jag ska sitta och rätta och sedan berätta hur det troligen gått. :)

Frihet == sex

Kaninet vet uppenbarligen hur man tar till vara på tillfällig frihet. Tur att människor inte fungerar på samma sätt, då hade vi varit betydligt mer överbefolkade.
Men då vet i alla rätt klart att frihet är detsamma som fritt sex. :)

Uppe med tuppen

Jag brukar sova bra på nätterna och vakna tidigt av mig själv, men inatt när jag var tvungen att gå upp tidigt sov jag inte alls lika bra. Vaknade hela tiden. Men nu är jag uppe i alla fall, och snart är det dags att ge sig på högskoleprovet.

Men nu dricker jag kaffe och försöker vakna helt, men det lär gå rätt fort. Sen ska jag lyckas med konsten att välja kläder också, det är aldrig så enkelt som jag tror. :)

2010-04-09

Jag har bestämt att det är sommar

Eftersom jag har bestämt att det är sommar så gick jag precis ut barfota och tittade på mina rabatter, för på sommaren behöver man inga skor på sig! Det är ju trots allt hela nio grader varmt dessutom. :)

Dessutom ska jag ju upp tidigt imorgon, så det blir inget vin för mig ikväll. Därför dricker jag ett par glas nu istället. Smart jag är, eller hur? *le glatt*

Under tiden så fortsätter jag på uppsatsen, den kommer säkert kräva en hel del revideringar så det behövs nog att jag startar redan nu.
För ovanlighetens skull så har det tagit säkert 3-4 timmar för att få ihop en tredjedels sida.

Epilering då och nu

Jag blev bara tvungen att dela med mig av en sak, angående min epilering av ansiktet. Vilken förbättring det har blivit.
Först ett foto på hur det såg ut när jag började i slutet av november, fotot taget direkt efter epileringen:
Det ser riktigt hemskt ut, jag tror inte ens det var efter den första värsta gången.

Men det har blivit bättre efterhand, gör inte alls lika ont, mindre rött och hemskt och betydligt mindre återväxt.
Så här såg det ut igår:
En enorm förbättring på några månader, snart kanske jag inte ens behöver epilera varje dag. Det hade varit härligt.

Att sitta och peta på sår

Människor är fascinerande.
Jag tycker illa om en specifik person, på grund av en mängd tveksamma, felaktiga och kränkande uttalande. Vad är den här personens reaktion? Inte att jag tycker illa om hen specifikt, utan istället att jag tycker illa om och kränker den gruppering hen tillhör som grupp. Sedan är hen uppenbarligen väldigt beredd att föra vidare min - av henne påhittade - avsky för denna grupp till allt och alla.

Nåja, människor är fascinerande. Ibland fascinerande på samma sätt som ett sår man sitter och petar på hela dagarna.


För att byta ämne så är det morgon igen! Whoho, solen gick upp idag också. :) Jag hade tänkt sova extra länge idag eftersom jag måste upp extra tidigt imorgon, det gick givetvis inte bra alls. Men högskoleprovet imorgon går säkert bra ändå.

2010-04-08

Understimulerad hjärna

Huvudvärk måste innebära att hjärnan är understimulerad. Tabletterna verkade inte göra någon skillnad, men när jag satte mig ned och funderade över vad jag ska ha för ämne till min A-uppsats så försvann den rätt snabbt, det gick så bra att min problembeskrivning redan känns ok.

Men nu ska jag passa på att kasta mig i säng medans huvudet känns bra, så kanske jag hinner somna innan hjärnan känner sig understimulerad och klagar igen. :)

Huvudvärk

Aj mitt huvud. Det är inte ofta jag har så mycket huvudvärk så jag måste ta huvudvärkstabletter, men nu blev jag bara tvungen. Fy vad störigt att ha ont och inte veta varför.
Nåja, det går väl över det med.

Men det blir svårt att fundera på skolsaker då, som uppsatsämne. Får väl fundera på annat ikväll, vad det nu ska vara.

Gräsmattan klippt

Jag hade glömt hur jobbigt det är att klippa gräsmattan, speciellt när den växt till sig. Men efter två pauser så blev jag klar och det ser mycket finare ut nu. Efteråt satte jag mig på altanen och vilade och läste en stund, som kan ses här.Morgondagen kommer däremot bli lugn, kommer kanske ge mig ut på en promenad eller rensa lite mer i trädgården. Men det får jag se då.

Ännu ett besök hos logopeden

Idag var det dags för logopeden igen, och det känns som om det går riktigt bra. Fick ytterligare en övning att träna på nu, kul.

Mat har jag också fått i mig, grillade rester från igår. Även om det inte är nygrillat så är det fortfarande grillsmak och det gör maten extra god.

Det är visserligen rätt varmt ut, 14-15 grader. Men det är mest molnigt, så nu ska jag se om gräsklipparen startar, sedan ska gräsmattan klippas. Det behövs verkligen. Sedan lär jag sätta mig någonstans och läsa, eller fundera på ämne till nästa delkurs. Nu ska det skrivas uppsats!

2010-04-07

Inte så mycket trädgårdsarbete

Det där trädgårdsarbetet som jag skrev om tidigare blev det inte så mycket av. Först väntade jag på att vädret skulle bli bättre, sedan ville Anna komma på besök efter lunch. Så vad ska man göra?
Jo, man grillar till lunch och läggar sig sed på gräsmattan med en bok tills Anna kommer.
Sedan ägnade vi några timmar åt att snacka skit, och nu efter mat och NCIS så sitter jag här.

Kanske lyckas klippa gräsmattan imorgon istället. :)

Fint väder, det betyder grillning

Idag verkar det bli vackert väder. Himmeln är blå och det är redan rätt varmt ute. Det betyder att jag ska grilla till lunch! Kan knappt bärga mig.
Under tiden så äter jag lite morötter och dipp till frukost igen, sedan är morötterna slut för den här gången.

Jag lämnade in denna veckan uppgift igårkväll, och förväntar mig att få svar idag. Det brukar gå riktigt fort. Jag blir alltid lite nervös, tänk om jag inte blir godkänd?

Förutom grillning så ligger det i planen att fortsätta fixa i trädgården, nu när det är så fint väder. Klippa gräsmattan och rensa fler rabatter. Kanske även rensa det allra sista i dammen innan den fylls på igen.
Det finns sakar att göra, jag har bara väntat på vackert väder.

Uppdatering:
Trekvart efter ovanstående så fick jag godkänt på uppgiften. Nu är de två veckor kvar tills hemtentan ges ut.

2010-04-06

Ser fram emot förvirring

Det är tisdag. Det innebär två avsnitt av NCIS, gammal säsong och ny säsong. Det första är slut och det andra börjar om en timme. Så det blir lite förvirring som vanligt, att inte blanda ihop säsongerna.

Uppgiften jag tänkte skriva idag är påbörjad i alla fall, det jag vill ha med finns i punktform med referenser. Nu ska jag bara få ihop det till en bra sammanhängande text. De korta punkterna tar upp en sida, de ska beskrivas mer utförligt, men ändå bara ta upp max en sida när jag är klar. Spännande.

Den isländska vulkanen följer jag fortfarande, inte lika intensivt eftersom inget nytt händer, men från och till. Risken verkar vara att den blir rätt allvarligare längre fram, om man ska tro på experterna.
Under tiden så dök det upp en bra sida med många vackra bilder på vulkanen.

Varmt, men saknar solen

Tänk om det kunnat vara sol ute idag. Det är 12-13 grader varmt, men ingen sol. Då är det inte så attraktivt att sitta ute, det är bara solen som saknas.
Då får man väl sitte inne och uggla istället. :)

Nu blir det till att skriva uppgiften för den här veckan. Ska bli rätt intressant.

Shopping, tjoho!

Det var trevligt med en liten snabb shoppingrunda. Hittade inga böcker, men däremot batterier, det var lite enklare. *le*
Tre skjortor blev det också, har jag ett lite större urval av sådana. Det påminner mig om att jag behöver fler galgar, de är helt slut! Förutom skjortorna så blev det också ett snyggt bar leggings, lite kul så där.

Annars så kom jag hem med lite mer mat och åt på McD, de hade någon ny hamburgare som jag testade. Den var rätt ok.
När jag gick runt på Familia så såg jag några söta somriga toppar, men de får vänta till senare. Kan inte shoppa hur mycket som helst på en gång, då behöver jag ju inte köra iväg fler gånger! :)

Skrämd av sopbilen

Jag står och duschar när jag hör något som krashar vid ytterdörren och börjar undra vad det är nu, inget besök halvåtta på morgonen när jag duschar väl? Men sedan kom jag på att det är ju sopbilen som tömde soporna, och på toaletten så låter det som om ljudet kommer från ytterdörren.
Det var ju lite lugnande. :)

Någon gång idag tänkte jag köra till Väla en runda och gå och titta. Måste ändå köpa batterier, och det har kanske kommit några nya bra böcker eller så hittar jag någon söt topp.
Får se om jag till och med äter där. Det var ett tag sedan jag åt ute så det förtjänar jag säkert.

2010-04-05

Chaz

Att en kändis byter kön har både sina fördelar och nackdelar. Nackdelar för kändisen, som står ännu mer i rampljuset och får troligen utstå ännu mer skit. Fördelar för kändisen som äntligen kan må bättre och dessutom för alla andra transsexuella.
Just att kända personer genomgår något sådant ökar blickfånget på fenomenet och för det ännu ett steg närmare normalitet, vilket på sätt och vis behövs för att få acceptans. Att som vanlig svensson byta kön osynliggörs lätt, men är det istället en kändis så syns det istället överallt och många pratar om det. Enbart för att det är en kändis.
Och enbart genom att synas kan transsexualism bli accepterat och förlora sin stigmatisering

Nu handlar det - igen - om Chers son Chaz, som inte alltid var hennes son, som Aftonbladet skriver om idag.

Det är klart kul för Chaz att kunna vara sig själv, men det är också synd om honom att i och med att han är son till Cher bli tvungen att exponera det. Förhoppningsvis kommer det till hjälp för andra.

Lite allmänt

Mest bara för att få upp en bild. :)

Mina föräldrar har köpt ny digitalkamera, så jag plockade på mig deras gamla halvkassa. Den kanske fungerar bättre än min egna gamla helkassa.
Det gör den också, ibland. Men oftast inte.
De bättre korten är mycket bättre än med min kamera, de sämre korten är direkt urusla. Så länge jag slipper använda blixt så kan det bli bra. Men mer experimenterade blir det inte förrän jag köpt fler batterier.

En timma kvar till mat och NCIS, under tiden ska jag fortsätta läsa en frustrerande bok om socialpsykologi som har Nietzsches övermänniska kontra Freuds psykoanalys som utgångspunkt. Sedan går det bara utför.

Frukost

God frukost, morötter doppade i dipp. Mums.

2010-04-04

Fika+middagsbesök

Nu är jag hemma igen. Det där korta fikabesöket blev visst ett längre fika+middagsbesök. Jättetrevligt. Anders och Alicia var också där en stund, det gjorde det ännu mer trevligt så klart.
Jag fick utskrivet mitt papper och de fick hjälp med datorn, så nu kanske den är användbar igen. Men räknar med tidiga paniksamtal ändå. :)

Hemfärden denna gång innebar enbart ett stopp för rådjur, inte så farligt för omväxlingsskull.

Det är dessutom nästan redan dags för säng, ska se om jag får något intressant gjort innan dess. Säkert inte.

Vaken

Blev lite senare kväll än vanligt igår, men uppe lika tidigt som vanligt. Det går bara inte att sova längre än till sju eller så.
Morgonen har varit lugn och senare idag ska jag iväg till mina föräldrar en runda, det ska bli trevligt. Ska komma ihåg att jag ska skriva ut en sak där, det är viktigt.

2010-04-03

Mer promenad, men änder!

Nu har jag varit ute på en andra runda, inte riktigt lika lång som den första men så där lagom och trevlig.

Den här gången fick hunden lite fnatt. Luktade lugnt och fint på något och får syn på något annat precis framför nosen och bara kastar sig rakt fram och ska ha tag i det. Inte direkt något jag var beredd på. :)

På vägen så såg jag ett par änder i en bäck. Synd att jag inte fick bra kvalitet på de andra korten, ännu sämre än på detta. För precis efter att detta kortet togs så lät det plopp ett par gånger, sedan hade änderna åkt en bit längre nedför bäcken.
Nu öppnade jag en flaska vitt vin för ovanlighetens skull, blir nästan alltid rött annars. Min första reaktion blev, "Oj! Vad sött det är." Men gott.

Onlineäventyr

Nu har jag läst ut ännu en bok som har med mina studier att göra, "Jämställdhetsarbetets teori och praktik". Bra och intressant bok, bara lite irriterande att den kostar lika mycket som de två andra böckerna i denna delkursen och är bara en tredjedel så lång.
Nu har jag en uppgift som ska besvaras senast vid lunch på fredag och sedan en hemtenta som lämnas ut den 20:e. Alltså rätt lugnt nu i ett par veckor.

Den här boken hade dessutom en intressant online-referens jag tänkte läsa. Det var inte så jättelätt. Den statliga utredning som de hade adress till finns inte längre, men det gick rätt snabbt att hitta rätt ändå.

Spontant tips till statliga myndigheter/utredningar: Byter ni namn/lägger ned/slår ihop myndigheter så behåll den gamla siten, gärna med allt ursprungligt material och med tydlig text om vad som hänt och varför.

När jag skulle till www.jamstod.se så skickades jag istället vidare till en privat blogg. Och hittade inte alls det jag förväntade mig.

Mer kaffe

Det är vackert väder ute, men tyvärr inte så varmt och dessutom rätt blåsigt. Då får man stanna inne. Soffan är lockande, speciellt efter en timmes promenad med hunden.

Har blivit lite slö idag också så klart, så det blir till att sätta igång extra kaffe. Det vaknar jag säkert av.
Hunden är lika slö, ligger i hallen och halvsover. Men hon får i alla fall inget kaffe. :)

Hundvakt

Nu är jag tillfälligt med hund, hon ligger så snällt i hallen oavsett om jag ligger på soffan och läser eller om jag sitter vid datorn och läser där.
En fördel med att vara hundvakt är att man plötsligt blir tvungen att gå ut och motionera. Ibland kan det vara svårt att övertala sig själv till det.

Det ser ut att bli riktigt fint väder idag, hoppas det blir varmt nog så jag kan grilla igen. Säkert flera dagar sedan senast. *le glatt*

2010-04-02

Sött foto

Naw, nu fick jag fotot som togs på mig när jag höll yngsta syskonbarnet, jättebra foto.

Fotot kommer inte upp på bloggen eftersom ogärna lägger upp foton där andra är med, utan att ha koll på om det är ok eller inte.

Snart så är det dags att sova igen, tänk vad ofta man sover. En gång om dagen, det är ju mycket! :)
Imorgon ska jag upp tidigt som vanligt, lite senare dyker hunden upp som jag ska ta hand om. Blir jag tvungen att gå ut på promenader, det är bra det.

Rap på tvären

Förut när jag fått en rap på tvären, man liksom känner att det är en rap som är på gång men den vill inte direkt. Då har jag slagit till mig själv på brösten så rapar jag och allt känns bra igen.
Det fungerar inte längre. Det gör ju ont att slå sig på bröstet nu! :)

Har fått bekanta mig lite med hunden jag ska vakta imorgon och det gick bra. Snäll och trevlig hund.

Nu ska jag smälta maten en stund, sedan blir det grönsaker med dipp, gott ska det bli.

Grönsaker med dipp

Mat är gott! :)

Mat är ännu godare med mjölk, och min mjölk var slut så jag ägnade förmiddagen åt att köra och köpa lite mat.
Mat och mjölk blev det, såg stora högar med chips och blev riktigt sugen på det. Men lyckades stå emot. Istället köpte jag lite grönsaker och några dippar att ha till det. Lika gott och mycket nyttigare.

Nu ska jag lägga mig på soffan med min bok igen, och kollar datorn efter varje kapitel som vanligt.

Morgon

Morgonens dusch var extra skön, hade ont i ena armen sedan igår. Är inte så van vid att sitta och hålla ett barn så länge, eller så höll jag konstigt. :) Men nu känns det ok igen.
Sitter här och njuter av mitt morgonkaffe och ser fram emot en solig dag, även om den inte ska vara så varm. Men sol är trevligt ändå. Det kanske blir varmt nog så jag kan sitta ut och äta lunch.

Igår stekte jag ju upp lite kantareller, och jag har en hel del kvar som jag ska ha på macka till lunch. Det är gott!

2010-04-01

Mer vulkan på Island

Jag följer fortfarande intresserat vulkanen på Island, nu på en bättre webcam som sattes upp för ett par dagar sedan. Häromdagen öppnades dessutom en ny spricka så det började bli lite extra intressant.
Och uppenbarligen en stor turistattraktion. Flera tusen åker ut och tittat på vulkanen varje dag, och man kan ibland se folk och bilar på webcamen.

Folket är kul, webcamen är placerad vid en väg och det är en del som stannar och vinkar in i camen. Då bara måste jag säga "hejhej" och vinka tillbaka. :) Det är lite roande.

Uppdatering:
Många gogglar sig till denna sidan för att hitta till webcams över vulkanen på Island. Så jag lägger upp de webcams jag tycker är bäst här:
Vodafone - Nere för alla förutom isländare. Foto var 10:e minut härifrån publiceras här.
Eyjafjallajökull frá Hvolsvelli - Isländare har företräde, därför ofta nere.
Eyjafjallajökull frá Valahnúk - Isländare har företräde, därför ofta nere.
Mulakot - myndavelar - Den just nu bästa, måste uppdateras manuellt.

Andra informativa länkar är:
Seismisk data
Jordbävningar i realtid
Urval av flygplan i Europas luftrum

Mycket mer information och intressanta länkar kan hittas bland kommentarerna i den här bloggen.

Ha det så trevligt med tittande!

Viktigt:
Denna sidan är inte helt uppdaterad längre. Jag uppdaterar en speciell sida regelbundet med intressant information och webcams. Titta gärna där för mer aktuella länkar!

Otrevliga kommentarer

Från ett trevligt besök till otrevliga kommentarer.

Det finns vissa som anser att internets semi-anonymitet på något sätt rättfärdigar att de är konstant negativa och kritiska. Att det på något sätt skulle vara ok att komma med elaka och nedvärderande kommentarer för att det är via internet och man kan tro att man faktiskt är riktigt anonym.
Givetvis är det inte så.

Jag har länge accepterat sådana kommentarer och i viss mån bemött dem. Vilket har visat sig meningslöst, så klart. Men nu är det slut på det.

Kommenterar någon som anonym i framtiden och kommentaren inte är positiv, konstruktiv eller åtminstone uppenbart neutral så kommer jag radera dem direkt. Är det någon som inte är anonym så kan jag vara något mer tillåtande, till en viss gräns.

Detta är min blogg om mitt liv, alltså mina regler. Passar det inte, så sluta läs.
Varför ens följa min blogg om man nu stör sig så mycket på mig att man måste komma med negativa och elaka kommentarer?

Jättetrevlig kväll!

Hemma igen sedan en liten stund tillbaka, det har varit jättetrevligt. Han knappt få träffa lilla Tintin innan jag fick honom i famnen. :) Jättetrevligt var det, och god mat dessutom.

Hemfärden tog lite tid, en hel del rådjur ute. Fick stanna för dem två gånger och såg andra bredvid vägen tre gånger. Pappa ringde till och med och undrade om jag kört på något, eftersom de nämnt någon viltolycka på radion.

Snart så

En halvtimme, sedan är det dags att köra. Det ska bli trevligt.

Annars under dagen har jag läst, och det inomhus. Visserligen var det sol, men bara ibland och det var ändå rätt kallt. Lite synd så där, men inte mycket att göra åt det.

Nästa veckas bok har jag snart läst ut, men frågan är baserad på första kapitlet så det kommer inte bli svårt. Slutar säkert med att jag skriver den i helgen.

Har inte mycket mer intressant eller vettigt att skriva just nu, så jag får väl sluta här. :)

Fint väder och fåniga bloggläsare

Det ser ut att bli rätt fint väder idag, det är trevligt. Då ska jag lite senare sätta mig ute i solen och läsa. Hoppas bara det fortsätter vara fint och soligt.

Förresten så är det ibland någon som besöker min blogg som bara är ute för att förstöra och klickar på "tråkigt" under flera av de senaste inläggen. Det händer från och till och hände imorse också.
Väldigt omoget och fånigt beteende. Tycker man inte om mig och min blogg så är det mycket smartare att låta bli att läsa.